Hírek

I. Világháborús emlékmű.

2015. 09. 23. 11:50   
Az önkormányzat már korábban tájékoztatást adott a lakosságnak arról, hogy a református templomkertben lévő I. világháborús emlékmű és környékének felújítására nyert...

400 ezer Ft-t!

Ebből megvalósult az emlékmű felújítása, pad, virágtartó kihelyezése, térkövezés. A Református Egyházközség anyagi támogatásával a csapadékvíz elvezetés, az önkormányzat anyagi támogatásával fásítás, virágosítás, egy ülőpad, hulladékgyűjtő elhelyezése. Néhány lakos anyagi támogatást nyújtott a virágosításhoz, köszönjük nekik, és mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy ez a terület is megszépüljön.

Ünnepélyes keretek között adtuk át a felújított területet, egyben az I. világháború kitörésének 100. évfordulójáról is emlékeztünk 2014. szeptember 27-én. A rendezvényen szerepeltek az óvodások, iskolások, nyugdíjasok, volt koszorúzás, és faültetés is a templomkertben, majd ökumenikus istentiszteleten, majd szeretet vendégségen vehettünk részt.

Új arculatot kapott a hely, hiszen kivágásra kerültek az elöregedett fenyőfák, melyek már túlélték korukat, a templom tetőszerkezetét rongálták, és a Katasztrófavédelmi Igazgatóság is veszélyesnek nyilvánította őket. Helyettük új fákat ültettünk az átadó ünnepségen.

Ahogy mi a kivágott fákkal őseinkhez kötődtünk, úgy az ünnepségen elültetett fákkal ránk emlékeznek majd gyermekeink, unokáink, hiszen a fát nem magának ülteti az ember, hanem a jövő nemzedékének.

A felújításról és az elkészült emlékműről további képeket ide kattintva tekinthet meg >>