Hírek

Elszármazottak találkozója 2014.

2015. 09. 29. 09:19   
Ez évben volt esedékes a Nádasdladányból elszármazottak találkozója. Erre a rendezvényre 5 évenként kerül sor, és a mostani már a harmadik találkozó volt...
Az ilyen találkozók megszervezése hosszadalmas, és rengeteg munkával jár, bár azt gondoljuk, az erre fordított idejét senki sem sajnálta. Először természetesen a címek gyűjtése volt fontos, amit sokan vállaltak, és amikor úgy gondoltuk, hogy már "mindenki megvan", egyeztettük a névsorokat.
Ezután került sor a távollévők kiértesítésére, kinek levelet, kinek telefonos üzenetet, kinek e-mail értesítést küldtünk. Kértük a helyi lakosságot is, hogy elszármazott, messze élő családtagjaikat maguk értesítsék, amit sokan teljesítettek is.
 A találkozó helye a Nádasdy kastély parkja volt, de kiállításokat a kastély termeiben is lehetett megtekinteni, sőt, régi fényképekből diavetítést láthattak az érdeklődők. A park bejáratánál a szervezők minden érkezőnek kis kitűzőt adtak, melyre azt a nevet írták, amit elköltözésekor viselt az elszármazott. A délelőtti programban helyi szereplők, - óvodások, is-kolások, nyugdíjasok - kedveskedtek megható műsoraikkal a vendégeknek. Ezután az árnyas fák alatt rögtönzött "ebédlő-ben" költhették el az óvodai szakácsok által készített finom ebédet. Délután néptánc és citera együttesek szórakoztatták a jelenlévőket, hatalmas sikert aratva. Közben "kis vonattal" mindenki, aki szeretett volna nosztalgiázni, végig vonatozhatott kis falunk utcáin, emlékezhetett régi lakóhelyére, gyönyörködhetett a falu új arculatában. Nagyon nagy sikere volt ennek a programnak is.
 A Helytörténeti Egyesület kiállításának is sok nézője akadt. Önkéntes segítők ladányi emlékeket árusítottak, aminek szintén sokan örültek. Nagy öröm volt látni az egymásra találás első perceit, könnyes, mosolygós ölelkezéseket.
A nap folyamán aztán mindenki talált magának régi barátot, iskolatársat, némelyek rég nem látott rokont is.
Késő délután közös fényképezkedésre került sor a kastély bejáratánál, majd az iskolások és nyugdíjasok megható búcsúéneke alatt rózsaszirom eső csalt könnyeket minden résztvevő szemébe.
Remek időben és szép programokkal telt el a nap, de a legfontosabb, hogy aki eljött, szép emlékekkel térhetett haza, ígérve, hogy a következő eseményre is eljönnek.
 Köszönet a segítőknek!
 
A találkozón készült képeket ide kattintva tekintheti meg >>