Hírek

I. Járási Közbiztonsági Nap 2014.

2015. 09. 29. 09:42   
Első alkalommal szerveztük meg a Polgárdi Járási közbiztonsági napot, itt Nádasdladányban a Kastély parkjában...
Meghívást kapott a járás valamennyi települése, a települések polgárőrségei, valamint a Polgárdi Tűzoltók, Rendőrőrs, és a Járási Hivatal dolgozói. Még nem találkoztunk így együtt, pedig együtt dolgozunk, egy cél érdekében.
A települések lakóinak fontos, hogy biztonságban érezzék magukat. Ezt a biztonságot az illetékes hatóság vezetésének szakmai tudása adja, illetve a bűncselekmények alacsony száma.
A folyamat láncszerűen épül fel, a helyi személyes kapcsolatot a lakossággal a polgárőrség képviseli, illetve folyamatos és megfelelő a kommunikáció a szakmai szervekkel, a rendőrséggel, a tűzoltósággal.
Kiemelkedő fontosságú, hogy ezt a kapcsolatrendszert a járási hivatal megfelelően összefogja és koordinálja. Fontos a személyes kapcsolat, így itt most megismerhettük egymást.
A rendezvényre 150 e Ft támogatást kaptunk a Fejér Megyei Polgárőr Szövetségtől (amit ez úton is nagyon köszönünk Cseh István elnök úrnak). Támogatta a rendezvényt Nádasdladány Község Önkormányzata is, illetve segítséget adott a rendezvény megszervezéséhez bonyolításához.
Fontos a járási szintű gondolkodás a jövőben is, a járási jövőkép kialakítása, illetve, hogy a helyi értékeket megismerjük, így össze tudjuk gyűjteni a járás nevezetességeit.
 Köszönjük a munkáját a Járási Hivatal dolgozóinak, a Polgárdi Rendőrőrs dolgozóinak, a Polgárdi Tűzoltóság dolgozóinak, a helyi polgárőrség tagjainak, hiszen fontos, hogy ha ezek a szervek együtt dolgoznak, hatékonyabb és eredményesebb lesz közbiztonságunk.
 
A találkozóról készült képeket ide kattintva tekintheti meg >>