nadladcim

Nádasdladány község honlapja

»»
teljes
honlap
»»

Öreghegyi járda

2015-09-30 09:39:51
A képviselő-testület évek óta foglalkozik azzal a problémával, hogy Nádasdladányban, az Öreghegyen megoldja a biztonságos gyalogos közlekedést.....

 Az eddigi járda nem alkalmas a gyalogos közlekedésre. Sok, többgyermekes család lakik a település ezen részén, így ők csak az út szélén tudnak gyalogosan közlekedni.

A Kastély útnak ezen a részén az úttest nagyon kanyargós, a gépjármővel közlekedők sokszor nem tartják be a maximális sebességet, veszélyeztetve a gyalogosan haladókat. Elkezdődött az iskola, óvoda, a gyermekek rendszeresen közlekednek gyalogosan az út szélén.

A probléma megoldásának első lépéseként tavaly az önkormányzat a buszmegállót alakította ki megfelelő környezettel, majd a buszmegálló és a leendő járda csatlakozásának lejárója készült el az árok felett. A járda felújítása több szakaszban fog megvalósulni, hiszen a forráshiány miatt az önkormányzat nem tudja vállalni, hogy egyszerre elkészítse a járdát a falu végéig.

Az idei évben a Kastély út 56-70 házszámok közötti rész felújítására kerül sor. A munkálatok megkezdése előtt a különbözÅ‘ közüzemi szolgáltatókkal (Fejérvíz, Invitel, Magyar Posta stb.) az egyeztetések megtörténtek annak érdekében, hogy a járda nyomvonalában semmi ne helyezkedjen el, ami a gyalogos forgalmat akadályozza. A felújítás a közmunkaprogramban részt vevÅ‘ dolgozókkal valósul meg, szakember vezetésével.

Bízunk benne, hogy ezt a szakaszt már az őszi időszak végére használni tudják a gyalogosok.

 

A betonos járda felújítását a következő években folytatja az önkormányzat, éves költségvetésének függvényében.